تاثیر ویروس کرونا بر زنان باردار
این روزها ویروس کرونا در صدر اخبار همه کشورهای دنیا قرار گرفته است و موجب ایجاد هراس در افراد بسیاری شده است. علت اصلی هراس هم عدم شناخت کافی از این ویروس جدید و نبود دارو یا واکسن برای پیشگری یا درمان آن است. در این میان افراد ضعیف تر جامعه مانند سالمندان، افراد بیمار و همچنین زنان باردار بیشتر از سایرین در این رابطه ابراز نگرانی می کنند. به همین دلیل لازم دیدیم در این مقاله به بررسی تاثیر ویروس کرونا بر زنان باردار بپردازیم تا بدین ترتیب موجب کاهش نگرانی در این قشر جامعه شویم.
زنان باردار برای محافظت از خود در مقابل ویروس کرونا چه کارهایی باید انجام دهند؟
زنان باردار برای جلوگیری از ابتلا به عفونت باید همان کارهایی را انجام دهند که عامه مردم انجام می دهند. با انجام این اقدامات می توانید به جلوگیری از انتشار COVID-19 کمک کنید:
- هنگام سرفه جلوی دهانتان را بپوشانید (استفاده از آرنج تکنیک خوبی است).
- از افرادی که مریض هستند دوری کنید.
- دستان خود را با استفاده از صابون و آب یا ضدعفونی کننده الکل تمیز کنید.
آیا ویروس کرونا در بارداری مشکلی ایجاد می کند؟
در واقع ما در حال حاضر نمی دانیم که آیا COVID-19 باعث ایجاد مشکل در دوران بارداری می شود یا بر سلامتی کودک پس از تولد تأثیر می گذارد یا خیر.
آیا ویروس کرونا می تواند به جنین یا نوزاد منتقل شود؟
ما هنوز نمی دانیم که آیا یک زن باردار مبتلا به COVID-19 می تواند ویروسی که باعث COVID-19 در دوران بارداری یا زایمان شده است را به جنین یا نوزاد خود منتقل کند. تاکنون در هیچ نوزادی که از مادران مبتلا به COVID-19 متولد شده است، نتیجه مثبت تست کرونا مشاهده نشده است. همچنین در این موارد که تعداد کمی دارند، ویروس در نمونه های مایع آمنیوتیک یا شیر مادر یافت نشده است.
دکتر ساره حیدری متخصص زنان در غرب تهران در زمینه انواع جراحی زیبایی واژن، زایمان و درمان بیماری های زنان می توانند مشاورات لازم را به شما بدهند. همچنین می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید یا به پیج اینستاگرام دکتر ساره حیدری مراجعه کنید. شماره تماس 02188681047 – 88689871
اگر زنی در دوران بارداری دچار ویروس کرونا شود، آیا به فرزندش آسیبی وارد می شود؟
ما در حال حاضر نمی دانیم که چه خطری برای نوزاد یک خانم باردار که مبتلا به COVID-19 هستند، وجود دارد. تا کنون تعداد کمی از مشکلات در رابطه با بارداری و زایمان مانند زایمان زودرس، در نوزادانی که مادران آنها این ویروس را داشته، گزارش شده است. با این حال، مشخص نیست که این پیامدها مربوط به عفونت بوده است یا خیر.
آیا ویروس کرونا از طریق شیر مادر قابل انتقال است؟
در حال حاضر شناخت کافی از عوامل انتقال دهنده ویروس کرونا وجود ندارد اما به نظر می رسد ویروس از طریق قطرات تنفسی ناشی از سرفه یا عطسه از فرد آلوده انتقال یابد. حتی صحبت کردن با فرد مبتلا نیز می تواند موجب انتقال آن شود، بنابراین نحوه شیوع آن شبیه به شیوع آنفولانزا و سایر عوامل بیماری زای تنفسی است. مطالعات اخیر حاکی از آن است که افرادی که به این ویروس آلوده شده اند اما علائم ندارند نیز در شیوع COVID-19 نقش دارند. اما در مطالعات محدود صورت گرفته در مورد زنان مبتلا به بیماری های تنفسی مانند سندرم شدید تنفسی حاد (SARS-CoV) ، ویروس در شیر مادر تشخیص داده نشده است. اما ما نمی دانیم که آیا مادران مبتلا به COVID-19 می توانند ویروس را از طریق شیر مادر منتقل کنند.
اقدامات احتیاطی برای دوران شیردهی چیست؟
شیر مادر بهترین منبع تغذیه برای بیشتر نوزادان است با این حال، در مورد COVID-19 ناشناخته است و اینکه مادر مبتلا می تواند به فرزندش شیر دهد یا خیر، هنوز نامشخص است. از آنجا که ممکن است افراد COVID-19 را بدون علائم گسترش دهند و از آنجایی که بیماری COVID-19 در جوامع سراسر دنیا رواج دارد، یک مادر شیرده باید از اقدامات احتیاطی احتمالی برای جلوگیری از شیوع ویروس در شیرخوار خود استفاده کند. این اقدامات شامل شستن دست های او قبل از تماس با شیرخوار و استفاده از ماسک هنگام شیر دادن است به طوری که بینی و دهان خود را بپوشاند.
خاتمه
در این مقاله سعی کردیم به بررسی تاثیر ویروس کرونا بر زنان باردار و شیرده بپردازیم. هر چند در حال حاضر اطلاعات اندکی در این زمینه وجود دارد اما بیان این مطالب هم خالی از لطف نبود. مجددا توصیه می شود که مادران باردار اقدامات محافظتی را برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا جدی بگیرند، همچنین در دوران شیردهی اصول بهداشت را به طور کامل رعایت نمایند.